top of page
Αναζήτηση

Νέο ISO 23662:2021. vegetarian, vegan, Lacto-vegetarian και Ovo-vegeterian

Έγινε ενημέρωση: 9 Αυγ 2021

Τον μήνα που μας πέρασε η Τεχνική Επιτροπή Νο 34 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνη για θέματα τροφίμων, εξέδωσε το εξασέλιδο πρότυπο ISO 23662:2021.


Στις 6 αυτές σελίδες δίνονται οι ορισμοί αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τροφίμων και των συστατικών τροφίμων που είναι κατάλληλα για τα 4 κύρια είδη χορτοφαγικής διατροφής.

Συνοπτικά λοιπόν δίνονται οι τεχνικές απαιτήσεις για τρόφιμα/συστατικά τροφίμων για vegetarian (χορτοφαγική), vegan (αμιγώς χορτοφαγική), Lacto-vegetarian (Γαλακτο-χορτοφαγική) και Ovo-vegeterian (Αυγό-χορτοφαγική) διατροφή. Το πρότυπο δεν κάνει αναφορά σε αλλά θέματα όπως αυτά της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της καλής μεταχείριση των ζώων, θέματα ασφάλειας τροφίμων ή προδιάγραφες των υλικών συσκευασίας, ενώ δεν γίνεται αναφορά ούτε σε άλλες λιγότερο γνωστές κατηγορίες όπως αυτές των Fruitarians, Pescetarians, Flexitarians κ.α.


Αν και προς το παρών εθελοντική η επισήμανση των vegetarian και vegan προϊόντων, η ΕΕ υστέρα και από αρκετές πιέσεις διάφορων οργανώσεων καταναλωτών κάνει την αρχή στη θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου, γύρω από αυτό που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν σαν τάση μίας εξειδικευμένη μερίδας καταναλωτών. Καταναλωτικό κοινό που στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε ένα μερίδιο στο χώρο του retail, λίγο πιο πάνω από το 2%.



ree

 
 
 

Σχόλια


Post: Blog2_Post

Subscribe Form

Thanks for submitting!

00306974246722

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2019 by Chemanalysis. Proudly created with Wix.com

bottom of page